Oferta RNP Romsilva pentru anul 2020

0
833
Oferta RNP Romsilva pentru anul 2020

Vineri, 11 octombrie a.c., la ora 10:00, Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, domnul Gheorghe MIHĂILESCU a prezentat în cadrul unui eveniment public oferta de masă lemnoasă ce urmează a fi pusă în circuitul economic de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în anul de producție 2020.

Catalogul masei lemnoase pentru producția anului 2020 poate fi vizualizat aici.

RNP – Romsilva a publicat decizia de stabilire a prețului de referință a masei lemnoase pe picior care se recoltează din fondul forestier proprietate publică a statului administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, aplicabilă pentru anul de producție 2020.

Decizia poate fi vizualizată aici.

Licitațiile principale se vor desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2019, urmând a fi finalizate până la 20 decembrie 2019.

Au fost prezentate criteriile de alegere a partizilor ce urmează a fi exploatate de către RNP cu forțe proprii sau prin prestări servicii.

Acestea pot fi citite aici.

La prezentare a fost prezentă și o delegație a Asociației Forestierilor din România – ASFOR.

Oferta RNP Romsilva pentru anul 2020

Domnul Ciprian Muscă – Președinte ASFOR a prezentat o serie de solicitări ale membrilor asociației pentru ca activitatea de recoltare a lemnului în anul 2020 să se desfășoare într-o stare de normalitate  (sub rezerva problemelor generate de criza globală de pe piața lemnului):

ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR salută actul de transparență de care dați dovadă prin prezentarea ofertei de masă lemnoasă ce urmează a fi pusă în circuitul economic de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în anul de producție 2020.

Având în vedere situația deosebit de dificilă atât din punct de vedere financiar, cât și a capacității de forță de muncă – suntem cu toții conștienți de faptul că valorificarea masei lemnoase a anului de producție 2020 va fi extrem de dificilă în actualele condiții legislative și de piață.

Vă asigurăm de bunele noastre intenții de sprijin și colaborare reciproc avantajoasă și în calitate de principali parteneri vă solicităm respectuos ca în perioada imediat următoare, în cadrul unui grup de lucru, să finalizăm Caietul de sarcini și Contractul de vânzare – cumpărare masă lemnoasă pentru producția anului 2020.

Vă adresăm rugămintea ca în punerea pe piață a lemnului în anul 2020 să țineți cont cel puțin de următoarele:

Oferta RNP Romsilva pentru anul 2020
  1. Respectarea criteriilor pentru stabilirea partizilor pentru valorificare ca lemn fasonat. Vă adresăm rugămintea de a stabili la nivelul fiecărei Direcții Silvice un colectiv din care să facă parte și reprezentanți ASFOR care să urmărească respectarea criteriilor pentru stabilirea partizilor. În situația nerespectării acestor criterii vă solicităm să stabiliți sancțiuni.
  2. Stabilirea de comun acord cu reprezentanții operatorilor economici a datelor licitațiilor principale pentru a evita suprapunerea acestora.
  3. Stabilirea unui calendar de organizare a licitațiilor de vânzare a lemnului pe picior pentru anul 2020 pentru a exista o minimă predictibilitate.
  4. La stabilirea prețurilor de referință pentru lemnul pe picior să aveți în vedere folosirea ca și criteriu de piață a prețurilor de pornire la licitație pe care le-ați stabilit pentru loturile de masă lemnoasă fasonată vândută în anul 2019. Prin aceasta se va evita ca oferta dumneavoastră de masă lemnoasă fasonată să fie ca preț sub oferta dumneavoastră de lemn pe picior.
  5. Elaborarea și aplicarea unui caiet de sarcini și a unui cadru contractual unic la nivel național, fără diferențe între Direcțiile Silvice.

Vă adresăm rugămintea de a stabili în timp util un colectiv de lucru pentru a putea armoniza Caietul de sarcini și Contractul de vânzare a masei lemnoase până la licitația principală de valorificare a lemnului pe picior aferentă anului de producție 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.