ASFOR lansează filmul documentar „Drumul lemnului”

0
58

Asociația Forestierilor din România lansează astăzi producția „Drumul lemnului”. După cum arată și numele, este vorba despre drumul parcurs de lemn de la semințiș până … în casele noastre. În film apar cei care lucrează în industria de exploatare și prelucrare primară a lemnului – atât tehnicieni și ingineri, cât și manageri de firme.

ASFOR a transmis și un comunicat de presă în acest sens, pe care îl redăm:

„Pădurea, exploatarea pădurii, lemnul și, în general, tot ceea ce ține de sectorul forestier și de prelucrare a lemnului sunt teme aflate mereu la limita distorsiunii imaginii publice. Felul în care sunt tratate adesea aceste teme produc disconfort constant și aduc prejudicii (nu numai de imagine) firmelor și lucrătorilor din acest sector.

În bună măsură, distribuirea în număr foarte mare a unor mesaje false vine din necunoașterea domeniului. Este posibil, de asemenea, să existe și interese în lansarea constantă de știri false despre domeniul forestier românesc.

Pentru a putea proteja imaginea domeniului și pe cei care lucrează în acest sector, este importantă prezentarea adevărului. Oamenii informați vor fi mai în măsură să respecte munca onestă a celor care lucrează în domeniul forestier. Vor ceda mai greu știrilor false.

De aceea, fără a intra în război cu nimeni, ASFOR a realizat un film documentar în care prezintă realitatea forestieră și a prelucrării lemnului din România. Un film care pornește de la semințe, puieți, plantaje, continuă cu îngrijirea pădurii și exploatarea ei și ajunge la prelucrarea lemnului. Un film despre drumul pe care lemnul îl face din pădure până în casele noastre.

Credem că este important să îi vedeți pe lucrătorii forestieri la treabă și să știți în ce condiții lucrează. Să vedeți drumul lemnului românesc îndeaproape și să aflați că cei mai interesați oameni în exploatarea sustenabilă a pădurii sunt forestierii.

Vă invităm pe toți să urmăriți această producție documentară pe canalul de YouTube al publicației noastre ForestMania.ro. Precizăm că acordăm drept de distribuire a filmului oricărei entități media din România”.

O producție realizată la standardele filmului documentar

Filmul este realizat de o echipă de profesioniști care a utilizat echipamente de ultimă generație. S-a filmat cu mai multe camere și mai multe drone. Prin urmare, calitatea imaginii este excepțională.

Pe de altă parte, este pentru prima dată când apar într-o producție unii dintre cei mai importanți membri ai industriei, de la Alina Chifan (Egger) la Emil Iugan (MIS Grup) sau Ciprian Muscă, președinte ASFOR. Veți vedea și funicular, dar și cai, veți vedea detalii din interiorul mai multor fabrici, dar și cum învață copiii despre pădure.

„Drumul lemnului” este un episod pilot, primul dintr-o serie de filme produse de ASFOR și dedicate celor din exploatarea, prelucrarea primară și industrializarea lemnului din România. O industrie care înseamnă peste 150.000 de oameni și care contribuie la Produsul Intern Brut al țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.