ASFOR a lansat platforma media www.ForestMania.ro

0
443
ForestMania-logo-sm

Asistăm de câțiva ani la un veritabil spectacol online în care subiectele sunt pădurea, exploatarea forestieră și prelucrarea lemnului. Pe bună dreptate, toată lumea iubește pădurea și apreciază obiectele din lemn. Dar în acest spectacol sunt amestecate deseori propaganda, manipularea sau dezinformarea. Informații incomplete sau răuvoitoare au o nemeritată audiență pe fondul necunoașterii  domeniului silvic și a regulilor acestuia.

Pentru a sprijini informarea corectă a românilor interesați de pădure, biodiversitate, economie circulară, silvicultură, exploatări forestiere sau producția și piața produselor din lemn, ASFOR a creat platforma media www.ForestMania.ro

ForestMania.ro vă invită să pătrundeți în această minunată lume a pădurii, dar și în culisele exploatării forestiere și prelucrării lemnului. O lume care merită să fie cunoscută și respectată.  Pentru că nimeni nu își poate imagina viața noastră fără pădure. Sau fără lemn. Lemnul este o resursă regenerabilă, iar pădurea are un rol important ecologic, social și economic.

Domeniul forestier și de prelucrare a lemnului din România numără peste 150.000 de angajați. Fiecare are povestea lui. ForestMania.ro este locul cel mai bun pentru ca românii să cunoască și să afle poveștile și opiniile acestor oameni.

Trebuie să știți că forestierii sunt și primii profesioniști care protejează pădurea! Fără păduri, nu ar mai avea obiectul muncii. Iar ei au grijă ca nicio așchie să nu se piardă și lemnul să fie utilizat corect și legal. Acesta devine placă OSB, cherestea pentru dușumea de clasă, catapeteasmă de biserică, pătuț de copil sau banala – dar atât de necesară – scândură de cofrat, fără de care nicio fundație nu e posibilă. Pe ForestMania.ro veți afla cum se fabrică și cum ajung la noi în case toate aceste produse.

Pe ForestMania.ro veți găsi știri, reportaje, opinii și interviuri din domeniul forestier atât din România, cât și din străinătate. Site-ul este dublat de o pagină de Facebook – www.facebook.com/forestmania.ro – și vom avea în curând și un canal YouTube dedicat.

ForestMania.ro este marcă înregistrată a Asociației Forestierilor din România – ASFOR.

Ciprian MUSCĂ,

Președinte ASFOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.