În ultimele două luni, de când luptăm zi de zi pentru a munci, s-au întâmplat și foarte multe lucruri bune.

Tehnologia este tot mai prezentă în activitatea noastră zilnică și cu ajutorul acesteia ne putem ușura munca. Prin utilizarea tehnologiei se fac pași importanți în a asigura transparența activităților din economia forestieră și din orice altă ramură de activitate.

Transparența ne ajută pe mai multe fronturi: în primul rând ajută piața să devină mai eficientă, în al doilea rând îmbunătățește încrederea în sistem a tuturor actorilor implicați, iar în al treilea rând asigură un tratament echitabil operatorilor economici, ceea ce înlătură suspiciunile.

Exploatarea și transportul lemnului este cea mai transparentă activitate din România – în orice moment, orice deținător de dispozitiv se poate conecta la internet poate verifica oricare dintre transporturile de lemn care circulă pe drumurile publice pe portalul web www.inspectorulpadurii.ro.

Următorului pas, oarecum previzibil, folosind digitizarea pentru a asigura transparența, silvicultura și exploatarea forestieră dezvoltă sisteme de valorificare online a lemnului și de prezentare publică a rezultatelor, cel puțin, pentru pădurile aflate în proprietatea publică a statului.

În premieră, la Suceava, a avut loc prima licitație electronică de masă lemnoasă din România. Este o dovadă clară prin care arătăm că putem găsi soluții pentru a munci, atunci când toți ne implicăm pentru a colabora.

O a doua premieră a avut loc tot la Suceava – publicarea rezultatelor licitațiilor. Un act de o transparență totală – Nu avem nimic de ascuns ! Este ceva normal pentru o licitație publică, mai ales când este vorba despre valorificarea unui bun al Statului Român.

Salutăm acest pas important realizat de forestierii și silvicultorii din Suceava, atât pentru transparentizarea activității, dar și pentru faptul că au reușit să găsească soluții pentru desfășurarea activității.

Mai sunt multe de făcut, însă doar prin transparență și comunicare autentică putem reuși. “Nu avem nimic de ascuns !” nu sunt cuvinte goale pentru ASFOR – vom continua să participăm la materializarea altor inițiative de acest gen. Încurajăm dialogul și suntem conștienți că doar  împreună vom reuși să revitalizăm economia forestieră.

ASFOR, în colaborare cu RNP Romsilva, asigură transparența procedurilor de licitație, prin desemnarea de delegați, conform prevederilor legale, care să asiste la procedurile de licitație. Prin acest demers se respectă restricțiile impuse prin ordonanțele militare prevenindu-se astfel răspândirea coronavirusului. Este o perioadă mai dificilă, însă doar prin colaborare și înțelegere o putem depăși !

PREȘEDINTE,

Ciprian Dumitru MUSCĂ

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.