Conferință ASFOR: MODERNIZAREA SECTORULUI FORESTIER  – PROGRAME DE FINANȚARE

0
472

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, există soluții de finanțare pentru sectorul forestier! Avem, prin Programul Național Strategic (PNS), o schemă de sprijin de 89 de milioane de euro pentru achiziția de utilaje forestiere moderne și prietenoase cu mediul.

De asemenea, prin PNRR, există posibilitatea accesării de fonduri de către liceele și colegiile cu profil silvic a sumelor necesare achiziționării de simulatoare de utilaje forestiere pentru pregătirea viitorilor operatori ai acestor utilaje.

Modernizarea sectorului forestier are nevoie de fiecare resursă!

Asociația Forestierilor din România – ASFOR a militat constant pentru modernizarea sectorului forestier și susține aceste demersuri și măsuri. Pentru a afla care sunt condițiile și cum pot fi accesate fondurile aflate la dispoziția sectorului forestier, ASFOR organizează Conferința „Modernizarea sectorului forestier – programe de finanțare”.

La eveniment vor participa reprezentanți ai producătorilor și distribuitorilor de utilaje forestiere, manageri și profesori ai liceelor și colegiilor silvice, reprezentanți ai firmelor forestiere, precum și reprezentanți ai ministerelor care gestionează programele de finanțare: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Conferința  va avea loc la 10 februarie, începând cu ora 09.00, la Hotelul Park din Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Ciprian Dumitru Muscă,

Președinte ASFOR

COMUNICAT DE PRESĂ

06.02.2023