Reprezentanții Asociației Forestierilor din România – ASFOR și ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR au participat la o întâlnire de lucru cu ministrul Mediului Mircea Fechet, secretarul de stat Gelu Puiu, directorii direcțiilor care coordonează Departamentul Pădurilor.

Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Cred în necesitatea stabilirii unor politici naționale care să încurajeze industria lemnului și a mobilei.” Gelu Puiu, secretar de stat Ministerul Mediului: „Susținem vânzarea lemnului pe loturi mici. În acest moment se lucrează la HG cu privire la vânzarea masei lemnoase și prestarea de servicii. Dorim să discutăm aplicat solicitările dumneavoastră și să identificăm soluții.”

Situația sectorului forestier este dificilă atât în Europa cât mai ales în România. Finanțarea sectorului forestier este obligatorie, situația critică în care am ajuns se datorează strict lipsei de finanțare. Solicitările opiniei publice sunt major schimbate și ne obligă să ne adaptăm tehnologiile de recoltare a lemnului de la principiul eficienței economice la principiile unei mai mari atenții acordate mediului, acest lucru presupune și o armonizare a legislației silvice cu cea de mediu și chiar cu cea a apelor.

Totuși nevoia de lemn a populației este în creștere, o economie nu se poate dezvolta fără resursa de lemn, în aceste condiții trebuie să profităm la maxim de orice sursă de finanțare existentă pentru a avea păduri sănătoase, a crea o infrastructură care să ne permită să îngrijim pădurea dar să avem și recolte sustenabile de lemn, un sector forestier puternic, și o economie verde bazată pe resursa regenerabilă de lemn. ASFOR a prezentat și susținut principalele direcții de dezvoltare și investiții necesare în perioada următoare (https://asfor.ro/…/adresa-asfor-catre-ministerul…/). ASFOR a susținut și prezentat documentul de viziune: “România verde în 10 pași” (https://asfor.ro/romania-verde/).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.