Au început consultările cu întregul sector pentru a pune bazele unei Strategii Forestiere Naționale, pentru prima dată în ultimii ani.
Demersul este moderat și susținut de cele două universități de prestigiu din România – Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava prin facultățile de profil.

  • Sectorul forestier are nevoie de o viziune integrată care să țină cont de un just echilibru între funcțiile economice, sociale și de mediu ale pădurii.
  • Sectorul forestier are nevoie de o viziune legată de folosirea lemnului în special în lupta cu schimbările climatice. Soluția este testată și aplicată în România de sute de ani – construcții din lemn.
  • Sectorul forestier are nevoie de utilaje moderne prietenoase cu mediul.
  • Sectorul forestier are nevoie de proprietari puternici de o administrație profesionistă.
  • Sectorul are nevoi de finanțare – fondurile europene trebuie să fie o soluție.
  • Sectorul are nevoie de claritate și Consiliul Național pentru silvicultură este o soluție.

ASFOR a prezentat și susținut documentul de viziune “România Verde în 10 pași”. O viziune care susține abordări curajoase dar menite să rezolve probleme sistemice, să schimbe imaginea sectorului și să ofere dezvoltare pe termen lung.

Ne dorim o Românie verde, prosperă, cu o economie bazată pe lemn care să asigure păduri valoroase și comunități puternice (https://asfor.ro/romania-verde/).

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.