Dezbatere parlamentară – Lege privind gestionarea durabilă a pădurilor

1
313

În data de 23.04.2020 s-a desfășurat dezbaterea parlamentară în Camera Deputaților (cameră decizională) a Legii privind gestionarea durabilă a pădurilor. În urma dezbaterilor și a votării amendamentelor, forma legii este următoarea:

Art. 1 – Se interzice exportul de buștean, cu sau fără coajă sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani în spatiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Art.2.

(1) În vederea aplicării regimului silvic și gestionării durabile a fondului forestier se instituie Registrul național de evidență informatizată a proprietăților forestiere, la nivelul autorității publice centrale care răspunde de silvicultură.

(2) Realizarea cadastrului aferent fondului forestier proprietate publică a statului este finanțată de la bugetul de stat sau din surse proprii ale administratorilor fondului forestier proprietate publică a statului.

Art.3. (1) În vederea asigurării transparenței recoltării masei lemnoase din fondul forestier național se instituie Catalogul național al masei lemnoase la nivelul autorității publice centrale care răspunde de silvicultură prin utilizarea bazelor de date informatice existente la nivelul acesteia.

(2)Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură va publica Catalogul național al masei lemnoase de site-ul propriu, al cărui model se aprobă prin ordin al conducătorului autorității publice centrale care răspunde de silvicultură.

(3)Structurile teritoriale de specialitate ale autorității publice centrale care răspunde de silvicultură vor verifica prin sondaj actele de punere în valoare în baza unor criterii de risc.

Art.4. – Nerespectarea interdicției de export a masei lemnoase prevăzută la articolul 1 se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei.

1 COMENTARIU

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.