Domnului Bogdan CHIRIȚOI – CONSILIUL CONCURENȚEI,

Domnule Președinte,

ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR, organizație patronală și profesională a operatorilor economici din domeniul exploatărilor forestiere și industrializării lemnului, luând la cunoștință declarațiile dlui. Costel Alexe – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor prin care afirmă că ia în considerare oprirea exploatărilor forestiere pe durata stării de urgență, urmând să poarte discuții în acest sens cu conducerea RNP Romsilva, vă adresăm rugămintea de a lua act de această declarație și a prezenta o poziție oficială a Consiliului Concurenței în concordanță cu legislația națională și europeană în materie de concurență.

În acest sens vă solicităm să informați autoritățile statului român cu privire la aplicarea prevederilor art. 8 pct.1 lit.a din Legea nr.21/1996 – Legea concurenței care stabilește protecția activităților economice în fața măsurilor discreționare a statului – Sunt interzise orice acțiuni sau inacțiuni ale autorităților și instituțiilor administrației publice centrale ori locale care restrâng, împiedică sau denaturează concurența precum limitarea comerțului sau autonomiei întreprinderilor.

Facem această solicitare Domniei Voastre având în vedere rolul esențial al Consiliului Concurenței în menținerea funcțională a economiei de piață.

Vă transmitem atașat Scrisoarea deschisă adresată: Domnului KLAUS IOHANNIS – PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, Domnului LUDOVIC ORBAN – PRIM MINISTRUL ROMÂNIEI, Domnului MARCEL VELA – MINISTRUL DE INTERNE, Domnului COSTEL ALEXE – MINISTRUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR și Domnului CODRUȚ BÎLEA – DIRECTOR GENERAL RNP ROMSILVA,

Având în vedere buna colaborare între ASFOR și Consiliul Concurenței vă asigur Domnule Președinte de întreaga noastră apreciere și prețuire.

Cu înaltă considerație,

PREȘEDINTE,

CIPRIAN DUMITRU MUSCĂ

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.