BORZA IULIAN (1938 – 2020)

A plecat dintre noi (2 octombrie), imprevizibil și discret un distins coleg, cunoscut și prețuit specialist, apreciat și stimat, ing. Iulian BORZA.

Marea familie a forestierilor deplânge dispariția lui Borza Iulian şi exprimă adâncă durere și sincere condoleanțe apropiaților în legătură cu încetarea lui din viață. Și după plecarea sa în eternitate, rămâne o prezență constantă, unanim apreciată și respectată, în viața noastră profesională. A activat permanent, mai bine de o jumătate de secol, evaluator avizat al fenomenului forestier național și universal. Dispariția sa lasă un gol imens în domeniul și breasla noastră. 

Silvicultura și toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra vie amintirea. Ospitalier, primitor cu cei care îl vizitau, sociabil, și oricând gata să ajute pe oricine ar fi apelat la el, și-a atras de-a lungul timpului, numeroși prieteni și cunoștinţe, dovadă fiind numărul mare de apropiați.

A avut o carieră bogată în industria forestieră. A absolvit cursurile Facultăţii de Silvicultură din Braşov, Secţia de Exploatări Transporturi şi Construcţii Forestiere, în anul 1962. Şi-a început activitatea la  Sectorul Caru Mare, IFHaţeg, apoi ca  Şef Serviciu Producţie la IF Dobra – DREF Hunedoara. În 1966 este transferat la IF Braşov ca Inginer de Exploatare, la Sectorul Codlea, apoi numit Şef Sector Exploatare la Râşnov. În perioada 1980 -1982 a fost Şef al Atelierului de Proiectare Tehnologică din cadrul IFET Braşov, iar în anii 1982 – 1991 a lucrat ca  Director Tehnic şi de Producţie la IFET Braşov. Între 1991 – 1994 a fost Director al Sucursalei Braşov din cadrul R.A. VESTREL Braşov, pentru ca în perioada1994 -2000 să ocupe funcţia de Director de Producţie la SC BRAFOR SA Braşov. După pensionarea sa, dl Borza şi-a continuat activitatea în cadrul ASFOR, unde a ocupat pana în prezent funcţia de Consilier la Sucursala Braşov şi Secretar al Consiliului Director.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.