Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Întâlnire de lucru cu dl. Ben Gunneberg – CEO PEFC

cropped-img
Img

În data de 23.07.2019 a avut loc la sediul Asociației Forestierilor din România – ASFOR o întâlnire de lucru a domnului Ciprian Muscă – Președinte ASFOR cu domnul Ben Gunneberg – CEO și Secretar General al PEFC.

În cadrul discuției s-au prezentat principalele probleme cu care se confruntă sectorul forestier la nivel global, probleme punctuale din diverse țări, dar și din România. Au fost analizate posibilitățile de colaborare în vederea implementării soluțiilor pe care PEFC le propune pentru certificarea forestieră. Am primit asigurări că sistemul PEFC este mult mai apropiat de utilizator și integrează sistemele naționale de trasabilitate deja existente.

Certificarea pădurilor este un sistem voluntar de inspecție și urmărire a lemnului, cherestelei, celulozei și a altor produse forestiere, construit pentru a se asigura că masa lemnoasă a fost recoltată conform unui set strict de reglementări. Sistemul de certificare nu se limitează doar la analiza arborilor ce se recoltează – certificarea pădurilor urmărește bunăstarea socială și economică a lucrătorilor și a comunităților locale.

PEFC este cea mai mare schemă de certificare, luând în considerare suprafața de fond forestier parcursă, aproximativ două treimi din suprafața total certificată la nivel global. Programul PEFC are cea mai rapidă creștere.

În acest an PEFC va numi în România un secretar general și odată cu această numire sperăm într-o colaborare foarte bună între ASFOR și PEFC.

Exit mobile version