Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Întâlnire informală cu proprietarii de pădure din Bavaria

Bavaria

Luni 10 iunie 2019, Dl, Muscă Ciprian Dumitru – Președinte ASFOR, a avut o întâlnire informală la sediul ASFOR București cu reprezentanții grupului german RDB GRUPPE FORSTWIRTSCHAFT 2019 din landul Bavaria.

Bavaria deține aproximativ 2,5 milioane ha de teren forestier. 48% din pădurile germane sunt în proprietate privata, din care 75% s- au organizat în asociații forestiere private. Cea mai mare asociație de proprietari de păduri este Free State of Bavaria cu aproximativ 778.000 ha, administrate majoritar de către stat. De asemenea în Germania există aproape 2 milioane de proprietari privați de pădure.

În cadrul întâlnirii s-a făcut un schimb de informații din domeniul general al gospodăririi durabile a pădurii, cu accent pe starea de sănătate și principiile de administrare specifice celor două țări.
Președintele ASFOR a subliniat în intervenția sa potențialul de colaborare dintre cele două asociații, mai ales acum, când efectul schimbărilor climatice este tot mai resimțit în întreaga Europă. În acest context, reprezentanții delegației din Germania au iterat faptul că pinul douglas reprezintă o soluție, când vine vorba de încălzirea globală, deoarece acesta este mai rezistent, răspunzând cel mai bine la secetă și căldură.

De asemenea, s-a mai discutat de sprijinul pe care îl acordă cele două state prin scheme de finanțare sectorului forestier, dar și despre posibile mecanisme de finanțare europene a pădurilor, în special în zonele puternic afectate de fenomene de uscare sau de doborâturi de vânt, urmare a acțiunii factorilor climatici.

Reprezentații delegației din Bavaria s-au arătat încântați de modul cum arată și cum sunt gestionate pădurile din România.

Delegația din Bavaria a fost condusă de către dr. ing. Ion Barbu, care a făcut oficiul de traducător, dar și de bun specialist în silvicultură. Delegația germană a fost compusă din: GOLLINGER HELMUT, FISCHER KLAUS PETER, KAINZELSPERGER JOHANN și GRAD ANNE MARIE.

Exit mobile version