Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

“Forestierul priceput” – Poiana Stampei, iulie 2024, ediția a IX-a

Trei zile de evenimente, 19-21.07.2024, la Poiana Stampei, cel mai important tradiționalul concurs “Forestierul priceput”, eveniment organizat de Primăria Poiana Stampei cu sprijinul Ocolului Silvic Privat “Dorna” din localitatea Dorna Candrenilor.

La concurs au participat 10 concurenți, fasonatori mecanici, reprezentanți ai agenților economici care au ca profil de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului în Țara Dornelor, Județul Suceava.

Asociația Forestierilor din România – ASFOR a răspuns, ca în fiecare an, invitației de a fi prezentă la eveniment și a oferit premii concurenților, iar ocupanții primelor două locuri vor participa la Concursul Național al Fasonatorilor Mecanici, organizat cu ocazia Zilei Naționale a Forestierului în data de 1 octombrie 2024.

Aflat la eveniment, Ciprian Muscă – Președinte ASFOR a felicitat organizatorii pentru că doar prin astfel de evenimente reușim să promovăm această meserie frumoasă care presupune multă muncă, efort, dăruire fără de care lemnul nu ajunge în economie și casele noastre.

”Noi dăm viață lemnului” – suntem mândri de meseria pe care o facem, de tradiția prelucrării lemnului în Suceava, iar la Poiana Stampei forestierii au arătat că pot face spectacol!!! Prin probele de concurs ați arătat atât complexitatea muncii dar și frumusețea aceste meserii.

Felicitări și nu vă opriți în a da valoare lemnului românesc!!!

Fotografii realizate de Petrică Pralea Spînu – https://www.facebook.com/petrica.praleaspinu

Exit mobile version