Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

ASFOR premiază performanța studenților din domeniul silvic și din cel al protecția mediului

IMG- -WA

Rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice ține și de exploatarea durabilă și sustenabilă a pădurii. Un adevăr valabil nu doar în Uniunea Europeană, care și-a asumat obiective ambițioase în acest domeniu, ci în întreaga lume.

Lemnul și produsele care au la bază lemnul capătă valoare tot mai mare. Normativele din construcții se schimbă în favoarea lemnului, apar produse, utilaje și tehnologii noi pentru exploatarea și prelucrarea lemnului. Și, evident, industria are o continuă nevoie de specialiști. 

Trebuie să ținem pasul cu direcțiile de dezvoltare ale industriei noastre, iar un rol fundamental îl au școala și cercetarea.  Iar ASFOR, în calitate de asociație patronală și profesională a sectorului, susține în modul cel mai concret învățământul silvic și de protecția mediului din România. 

Astfel, ne face plăcere să anunțăm că am premiat trei lucrări realizate de studenți și prezentate la cea de-a VI-a sesiune națională de comunicări științifice studențești pe teme de silvicultură și protecția mediului  desfășurată online la 28 mai 2021. Premiile sunt însoțite și de o sumă de bani.

Lucrările premiate (ordinea prezentării acestora nu indică o ierarhie) sunt următoarele:

AutoriUniversitateaTitlul lucrării
Adrian BAIDOC, Dorottya BAKOEcaterina FODOR*Universitatea din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului
PROIECTUL UNUI HOTEL DE INSECTE
Vasile PORIUC-LĂZĂREAN 
Gabriel DUDUMAN*
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de SilviculturăANALIZA DINAMICII DIVERSITĂȚII UNUI ARBORET CU STRUCTURĂ NATURALĂ ȘI INFLUENȚA ACESTEIA ASUPRA REGENERĂRII NATURALE ȘI CANTITĂȚII DE LEMN MORT
Maria-Alexandra BAROGAVictor Adrian INDREICA*Universitatea „Transilvania” din Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere
EVALUAREA STĂRII DE CONSERVARE A SPECIEI SAUSSUREA DISCOLOR ÎN CARPAȚII SUD-ESTICI

* Cadru didactic coordonator

Îi felicităm pe autori și, totodată, felicităm profesorii coordonatori și instituțiile de învățământ – Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Universitatea „Transilvania” din Brașov și Facultatea de Silvicultură, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – care au organizat această sesiune de comunicări științifice studențești. 

Ciprian Muscă,

Președinte ASFOR

Exit mobile version