Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Răspunsul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor la solicitarea ASFOR referitoare la modul de utilizare SUMAL

Raspuns-MMAP-

Urmare a demersurilor ASFOR, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis o adresă prin care lămurește modul de utilizare al SUMAL, începând cu data de 11.09.2020, ca urmare a modificării definiției materialelor lemnoase de către Codul Silvic.

Astfel, până la intrarea în vigoare a HG nr. 497/2020 pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, modul de emitere al avizelor de însoțire a materialelor lemnoase va fi următorul:

1.Pentru transportul materialului lemnos sub formă de mangal, capetele și flancurile buștenilor în aplicația WoodTracking se va selecta ca sortiment LEMN DE FOC.

2.Pentru transportul materialului lemnos sub formă de: crăci, vreascuri sau forme similare, așchii sau particule, tocătură provenită din lemn, coaja arborilor și resturile de lemn, în aplicația WoodTracking se va selecta ca sortiment BIOMASĂ.

3.Pentru transportul materialului lemnos sub formă de traverse din lemn pentru căi ferate, în aplicația Woodtracking se va selecta ca sortiment LOBDE INDUSTRIALE.

4.Pentru transportul materialului lemnos sub formă de: rumeguș în aplicația WoodTracking se va selecta ca sortiment RUMEGUȘ.

Pentru sortimentele care nu au ca unitate de măsură standardizată se va face echivalența în metrii cubi (mc).

De asemenea, precizăm că pentru punctele 1-4, după caz, se vor emite avize de însoțire primare pentru materialele lemnoase emise de la locul recoltării și avize secundare în cazul trasportului materialelor lemnoase emise din depozit.

Exit mobile version