Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Consultări la Palatul Victoria

Palatul-Victoria

Astăzi, 18.06.2020 au avut loc consultări la Palatul Victoria, între premierul Ludovic Orban, ministrul Mediului, Costel Alexe, cu reprezentanți ai asociațiilor de profil din exploatarea, prelucrarea primară și industrializarea lemnului, referitoare la administrarea corectă și durabilă a pădurilor, precum și la sistemul de trasabilitate şi certificare a provenienţei legale a masei lemnoase.

Discuțiile au avut loc în perspectiva operaționalizării noului #SUMAL, sistemul informatic de monitorizare a trasabilității lemnului.

Un alt punct al discuției s-a referit la creșterea accesului la finanțare europeană pentru operatorii și producătorii de lemn și încurajarea antreprenoriatului în acest sector.

“Finanțarea corectă și o legislație predictibilă sunt elemente importante pentru stimularea industriei de prelucrare a lemnului, cu beneficii economice, sociale și de mediu, prin valoarea adăugată ridicată a produselor, crearea de locuri de muncă și administrarea eficientă a pădurilor”, a subliniat premierul Ludovic Orban.

Din partea ASFOR am transmis documentul de strategie România Verde în 10 Pași, precum și un memoriu legat de:

documentul depus poate fi consultat mai jos.

Exit mobile version