Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Doamnă Renate Weber – Cum apărați Domnia Voastră drepturile și libertățile românilor care și-au ales meseria de silvicultor sau forestier ?

Doamnă Renate Weber – Cum apărați Domnia Voastră drepturile și libertățile românilor care și-au ales meseria de silvicultor sau forestier ?

CĂTRE INSTITUȚIA AVOCATULUI POPORULUI,
DOAMNEI RENATE WEBER – AVOCAT AL POPORULUI,
STIMATĂ DOAMNĂ,

ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR
, organizație patronală și
profesională a operatorilor economici din domeniul exploatărilor forestiere și industrializării lemnului, având în vedere Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului privind defrișarea terenurilor forestiere, vă solicităm respectuos să ne comunicați:

cum apărați Domnia Voastră drepturile și libertățile românilor care și-au ales meseria de silvicultor sau forestier în condițiile în care prin solicitarea pe care o faceți interziceți dreptul acestei categorii socio-profesionale de a mai munci.

cum apărați Domnia Voastră drepturile și libertățile românilor care dețin în proprietate terenuri forestiere și care prin solicitarea pe care o faceți le interziceți dreptul de a culege fructele proprietății lor.

Vă informăm că Dumneavoastră, prin acțiunile întreprinse, solicitați interzicerea dreptului la muncă pentru un număr de peste 250.000 de angajați (care desfășoară activitatea de administrare păduri, exploatare, prelucrare primară, industrie, transport, fără a mai pune în calcul locurile de muncă care se vor pierde pe orizontală în domeniile conexe).

Prin acțiunile dumneavoastră încălcați principii de bază Constituționale și de drept. Ne fundamentăm afirmațiile pe următoarele prevederi legale:

Art. 41 alin. (1) din Constituția României – Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupației, precum și a locului de muncă este liberă.
Art. 44 din Constituție privind dreptul la proprietate privată.

Dorim să vă informăm că prin solicitarea dumneavoastră se încalcă dreptul la proprietate a celor cca. 800.000 de proprietari privați care dețin, în România, cca. 3,4 milioane hectare de pădure, deoarece prin sistarea lucrărilor se îngrădește accesul acestora la fructele proprietății lor.

În modul în care ați procedat dumneavoastră, de mâine, pot fi închise prin ordonanță militară spitale, școli, poliția, judecătoria, parlamentul și multe alte domenii blamate pe rețelele de socializare sau în mass-media.

Cu deosebită considerație,

PREȘEDINTE,
CIPRIAN DUMITRU MUSCĂ

Exit mobile version