Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Dl. Ioan Deneș a publicat Bilanțul Ministrului Apelor și Pădurilor pentru perioada mandatului

Dl. Ioan Deneș a publicat Bilanțul Ministrului Apelor și Pădurilor pentru perioada mandatului

În ceea ce privește activitatea dlui. Ioan Deneș – Ministrul Apelor și Pădurilor și a Ministerului în domeniul pădurilor raportul amintește ca activități principale:

Contribuție la elaborarea Statutului Personalului Silvic, proiect de lege care a trecut de Senat și se află la Camera Deputaților.

 Programul naţional de împădurire

În total s-au realizat lucrări de regenere a pădurilor pe suprafața de 15.084 ha.

Așa cum știți, împăduriri se pot face numai primăvara și toamna, de aceea, cifra nu cuprinde și suprafețele pe care le aveam în proiect pentru această toamnă.

Sprijin financiar acordat proprietarilor de păduri aflate în ariile protejate în valoare de 32 milioane de lei.

De asemenea, în vederea protejării eficiente a căilor de comunicații împotriva înzăpezirii și buna desfășurare a circulației rutiere s-au realizat 13 ha de perdele forestiere de protecție a autostrăzii A2.

DOMENIUL CONTROL SILVIC ȘI CINEGETIC

Controale silvice

În ceea ce priveşte activitatea de control și pază, realizată de Ministerul Apelor şi Pădurilor prin Direcția Control Silvic și Cinegetic, dar și prin structurile din subordinea sa, respectiv Gărzile Forestiere, în perioada 01.01.2019 – 30.09.2019, au fost desfășurate 70.660 acţiuni de control în toată ţara(44 de controale zilnice, la nivel național, efectuate de cele 9 Gărzi Forestiere) după cum urmează:

Serviciul Control Silvic și Cinegetic din cadrul MAP a desfășurat în domeniul cinegetic 15 controale la gestionari de fonduri cinegetice; ca urmare a verificărilor efectuate au fost constatate 29 de fapte contravenționale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 23 de mii de lei, și 12 infracțiuni, cu un prejudiciu în valoare de 6.358 Euro, pentru care au fost sesizate organele de urmărire penală.

DEZVOLTAREA PROGRAMULUI SUMAL – 2

În 2018-2019, Ministerul Apelor și Pădurilor a achiziționat echipamente IT, o dronă cu accesorii și un GPS, echipamente IT care au fost instalate, configurate și găzduite de STS. De asemenea, a fost triplat numărul persoanelor din cadrul ministerului implicate în identificarea și formularea cerințelor necesare proiectului SUMAL – 2. 

În luna septembrie, Ministerul Apelor și Pădurilor a finalizat angajamentele asumate în ceea ce privește achiziția de echipamente și furnizarea datelor tehnice, acestea fiind puse la dispoziția STS, urmând ca această instituție să finalizeze SUMAL – 2 prin realizarea conceptului informatic al programului.

Noul sistem SUMAL are în componenţă 11 module și reprezentanții conducerilor MAP și STS au stabilit, în urma ședinței din 08.07.2019, următoarele termene:

  1. 30 decembrie 2019Lansarea în producție a versiunii SUMAL 2.1 (module prioritare și funcționalități de bază);
  2. 30 iunie 2020: Lansarea în producție a versiunii SUMAL 2.2 (versiunea completă, incluzând module și funcționalități complementare).

Puteți consulta mai jos un extras din Bilanț privind activitatea în domeniul păduri.

Sursahttp://apepaduri.gov.ro/bilant-al-ministrului-apelor-si-padurilor-ioan-denes-pentru-perioada-mandatului/

Exit mobile version