ASFOR susține și premiază tinerii silvicultori!

0
430

Facultățile de Silvicultură de la Suceava și Brașov au organizat, în zilele de 27-28 mai, a VIII-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești pe Teme de Silvicultură și Protecția Mediului. Anul acesta, peste 30 de tineri au participat la manifestarea științifică s-a desfășurat la Vatra Dornei, la Centrul de Pregătire și Formare Continuă al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

La sesiune au participat cu lucrări științifice studenți din cinci centre universitare unde există facultăți sau specializări de silvicultură: Facultățile de Silvicultură din Suceava și Brașov, Facultatea de Agricultură din București, Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate din Timișoara și Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș, centrul de studii din Sfântu Gheorghe.

Studenții, masteranzii și doctoranzii au prezentat lucrări cu teme din diverse domenii: silvobiologie, dendrocronologie, amenajarea pădurilor, exploatarea masei lemnoase, protecția pădurilor sau împăduriri, subiectul cel mai abordat fiind despre viața în lemnul mort din păduri.

Participanții la eveniment au făcut o vizită tematică în teren, în Parcul Național Călimani, la fosta carieră de sulf. Acolo se experimentează renaturarea (reîmpădurirea) haldelor de steril.

A devenit o tradiție ca Asociația Forestierilor din România – ASFOR să premieze tinerii merituoși.

Anul acesta, ASFOR a oferit cinci premii pentru câte un student din fiecare centru universitar participant. Premiile au fost acordate cu ocazia vizitei organizate la Cazinoul din Vatra Dornei, o clădire cu valoare de patrimoniu ce își va redeschide porțile în câteva luni, după un proces de restaurare și reabilitare unic în România.

Selectarea premianților s-a făcut în urma voturilor acordate de către studenți. Premianții ASFOR de anul acesta sunt: Mălina Aursulesei (Facultatea de Silvicultură Suceava), Florentina Barbu (Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov), Andrei Marian Silviu (Facultatea de Agricultura București), Ionela-Florina Andrițoiu (Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara) și Opra Boglárka (Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș).

Le mulțumim celor două facultăți organizatoare, domnului conferențiat universitar Mihai-Leonard Duduman și doamnei Gabriela Isaia, șef de lucrări, pentru  modul în care au organizat și condus această sesiune.

Puterea stă în unitatea breslei. Felicitări participanților și spor în toate!

Ciprian Dumitru MUSCĂ,

Președinte ASFOR

COMUNICAT DE PRESĂ

29.05.2023