O nouă Conferință ASFOR: FINANȚAREA EUROPEANĂ A INDUSTRIEI DE PRELUCRARE A LEMNULUI

0
352

Așa cum am promis, organizăm în fiecare lună o Conferință dedicată sectorului forestier din România. ASFOR, în calitate de reprezentată a breslei forestierilor, militează pentru modernizarea sectorului forestier românesc. În contextul crizei economice, a problemelor generate de războiul din Ucraina, lemnul românesc este o pârghie a rezistenței economice a țării, iar administrarea profesionistă a pădurilor – o componentă esențială pentru un viitor durabil.  

Am fost la Colegiul Silvic „Theodor Pietraru” din Brănești unde am vorbit cu tinerii despre viitorul profesiunii lor. La Sfântu Gheorghe, Covasna, am organizat Conferința  „Modernizarea sectorului forestier – programe de finanțare”, în care am arătat opțiunile de finanțare pentru utilaje forestiere prin Planul Național Strategic și pentru dotarea școlilor cu simulatoare, cu finanțare prin PNRR.

Luna trecută, la 24 martie, am ținut o Conferință ASFOR chiar în pădure. Am urmărit operațiunile forestiere de la recoltare până la transportul în platforma primară și am organizat o demonstrație în teren, arătând cum se poate produce biomasă chiar în zona platformelor de exploatare a lemnului din pădure.

Pe 28 aprilie vom vorbi despre finanțarea europeană a sectorului forestier și de prelucrare a lemnului. Fondurile europene sunt o resursă extrem de importantă pentru dezvoltarea companiilor românești din sectorul prelucrării lemnului. Adaptarea la cerințele pieței actuale nu se poate face fără modernizarea industriei, digitalizarea acesteia și creșterea calității și valorii produselor. 

Cum se scriu proiectele pe fonduri europene? Cum se gândesc schemele de dezvoltare și, mai ales, cum se gestionează un proiect cu finanțare europeană? Sunt întrebări la care vor răspunde specialiștii și invitații ASFOR.

Avem nevoie de finanțare pentru valorificarea superioară a lemnului. Aceasta este una dintre soluțiile de creștere a economiei românești, o soluție care răspunde și comandamentelor de reducere a CO2. 

Temele Conferinței sunt:

  • Proiectele de finanțare europene
  • Valorificarea superioară a lemnului
  • Modernizarea industriei, singura soluție de creștere în piață
  • Management și leadership în companiile românești din sector
  • Un model de succes: Haty SRL!

Vor participa, ca la fiecare eveniment pe care îl organizăm antreprenori și manageri din sectorul de prelucrare a lemnului, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, membri ai organizațiilor de mediu, jurnaliști. La acest eveniment, echipei noastre i se vor alătura și experți în realizarea de proiecte pe fonduri UE.

Conferința va începe la ora 11.00 și se va desfășura pe la fabrica de prelucrare a lemnului Haty din Băbeni, lângă Râmnicu-Vâlcea.

Ciprian Dumitru Muscă,

Președinte ASFOR

COMUNICAT DE PRESĂ

25.04.2023