Site icon Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Ziua Forestierului 2022, organizată de ASFOR la Poiana Stampei, Suceava

Asociația Forestierilor din România – ASFOR organizează între 30 septembrie și 2 octombrie 2022 Ziua Forestierului. Evenimentul are loc în comuna Poiana Stampei din județul Suceava și are ca temă ideea că lemnul, chiar după milenii de folosire, este materialul viitorului.

Programul este încărcat și atractiv pentru cei din sector. Printre companiile care vor face demonstrații și prezentări sunt producători de utilaje forestiere, ocoale silvice, producători de panouri. Nu vor lipsi din program nici tradiționala competiție a fasonatorilor mecanici și nici Gala premiilor ASFOR.

Un punct de atracție al acțiunii de la Poiana Stampei va fi prezența firmei Litarh, producător de case pasive din Suceava. Ei vor veni cu o machetă și vor explica întregul flux tehnologic al unei astfel de construcții tot mai căutate. Casele Litarh sunt prezente în toată Europa și sunt realizate după principiul „nZeb” – emisii aproape de zero.

De asemenea, cei de la Silvania Internațional vor explica avantajele izolării caselor cu lână de oaie, resursă locală valoroasă, dar insuficient exploatată. Așa cum se știe, fondatorul companiei, Emil Iugan, este un promotor al utilizării resursei locale și al economiei circulare, un adevărat pionier în acest sens în țara noastră.

Inovația în domeniul plăcilor prefabricate va fi de asemenea o atracție la Ziua Forestierului. Compania Kronospan va aduce la eveniment ultimele produse, la scurt timp după ce au fost prezentate la cel mai mare târg de profil din Statele Unite ale Americii.

Ocoalele silvice au propriile noutăți de transmis. Un exemplu, cei de la Ocolul Silvic de Regim Zetea din județul Harghita au creat un pod mobil, extrem de util în parchetele unde sunt cursuri de apă. Iar cei de la Tornator vin cu mai multe proiecte, inclusiv noutăți despre administrarea pădurilor.

Ziua Forestierului 2022 are loc într-un moment în care lemnul este în centrul atenției tuturor – de la resursă pentru industrie, la lemn de foc sau cercetări tot mai avansate pentru produse cu amprentă minimă de carbon. Prin urmare, ASFOR organizează și o sesiune de comunicări și dezbateri pe aceste teme, cu titlul „De la țapină la casa pasivă – Lemnul, materialul viitorului”.

Ziua Forestierului este și un bun moment pentru cei din sector să facă schimb de bune practici și să socializeze.

Forestmania.ro este partener media al evenimentului. Vom fi acolo și vă vom ține la curent cu toate informațiile!

Ziua Forestierului este un eveniment tradițional al ASFOR și este organizat anual într-o zonă cu tradiție în prelucrarea lemnului. Anul trecut, a avut loc la Roznov, în județul Neamț. Detalii, AICI.

Exit mobile version