Publicăm acest drept la replică, care a fost transmis către următoarele publicații ziare.com, newsme.ro și suceava-smartpress.ro
Articolul, publicat de către dumneavoastră, care a preluat afirmațiile domnului Acibotăriță Dan, președinte “liderul Verzilor suceveni” conține informații eronate cu privire la activitatea operatorilor economici din domeniul economiei forestiere.
Asociația Forestierilor din România – ASFOR, organizație patronală și profesională a operatorilor economici din domeniul exploatărilor forestiere, în temeiul art. 2642 Cod Civil și a art.41 din Legea nr. 504/2002 privitoare la dreptul la replică, vă transmitem mai jos punctul de vedere al ASFOR cu privire la subiect, precum și solicitarea de a-l publica, pentru a rectifica informațiile eronate prezentare de Dumneavoastră.
Companiile din România și implicit cele din Suceava, care realizează lucrări de exploatare a lemnului, sunt companii cu capital integral românesc. În pădurile din județul Suceava nu activează nici o companie având ca obiect de activitate exploatarea lemnului, cu acționariat străin. Singurele companii care au acționariat străin activează în domeniul plăcilor și al tăierii și rindeluirii lemnului.
România, acum mai mult ca oricând, are nevoie ca orice companie, care poate să-și continue activitatea să o facă, pentru a nu îngroșa prin încetarea activității ei numărul șomerilor și a crește presiunea pe sistemul social și pe bugetul statului.
Economia forestieră asigură, încă, la această dată locuri de muncă pentru suceveni, dar mai important, prin valorificarea produselor din lemn, sunt aduse importante resurse financiare în județul Suceava.
Lemnul, ca orice altă marfă, poate fi transportat pe drumurile publice. Prin ordonanțele militare emise nu au fost interzise activitățile economice.
Exploatarea și prelucrarea lemnului este o activitate economică, iar pentru județul Suceava este una dintre principalele activități economice.
Clasa politică trebuie să înțeleagă că România trebuie să funcționeze, chiar și în situația actuală. Există o nevoie permanentă și continuă de lemn pentru construcții, hârtie, mobilă și pentru foc.
Dezaprobăm acest mod de a face politică, în care prin texte puerile, ce nu propun nici o soluție, se aruncă acuze nefondate asupra unei categorii socio-profesionale, fără a fi prezentată nici o probă și nici o soluție.
Populismul ieftin trebuie să înceteze, clasa politică trebuie să ofere soluții concrete, constructive, care să dezvolte economia și să crească veniturile la bugetul de stat. Prin aceste atacuri continue la economia privată, singurul rezultat obținut va fi încetarea activității companiilor private. Aceste acțiuni iresponsabile au rolul de a intoxica opinia publică și a pune presiune pe instituțiile care asigură supravegherea circulației pe drumurile publice. Cu siguranță, tot acești politicieni se vor inflama când sucevenii rămași șomeri vor îngroșa rândurile celor care pleacă în străinătate.
Liderul verzilor suceveni a rostit un singur adevăr pădurea din județul Suceava, după instalarea stării de urgență, este mai batjocorită ca niciodată de către politicieni fără viziune și fără soluții.
Facem apel la clasa politică să dea dovadă de responsabilitate și să renunțe la atacuri emoționale asupra economiei private.
PREȘEDINTE,
CIPRIAN DUMITRU MUSCĂ